Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) verzamelt elk jaar de prestaties van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland. © ANP

Zo scoren de middelbare scholen bij jou in de buurt

180.000 leerlingen van groep 8 maken dit jaar de grote stap naar de middelbare school. De tijd is aangebroken van de open dagen. Elk jaar verzamelt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) de prestaties van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland. Check hieronder de scholen bij jou in de buurt. Let op, de resultaten zijn van het afgelopen schooljaar, 2018/2019.

Rectificatie
Het prestatieoverzicht in het dossier Schoolkeuze van dinsdag 14 januari is voor veel scholen onvolledig: in het vermelde leerlingenaantal zijn de brugklassers abusievelijk niet meegeteld. In de tool hieronder vind je de juiste leerlingenaantallen. Wij bieden hiervoor onze excuses aan.

Van elk onderwijstype (vmbo, havo, vwo) vind je hieronder de scores per school(locatie). Het percentage geslaagden (eerste helft van elke kolom) betreft de leerlingen die halverwege 2019 hun diploma haalden. Betreft de zittenblijvers en opstromers gaat het om informatie van (2017-2018 naar 2018-2019). ‘Denominatie’ zegt iets over de grondslag van de school. Met ‘opstromers’ wordt bedoeld: leerlingen die naar een hoger niveau overstappen, bijvoorbeeld van havo naar vwo. Vind je een school of vestiging niet direct terug, dan kan dit te maken hebben met een tussentijdse fusie, reorganisatie en/of naamswijziging. De gegevens zijn afkomstig van DUO (duo.nl).