Zo verwerkt PostNL in Nieuwegein 50 miljoen dozen in zes weken

VideoHet is voor PostNL bijna een militaire operatie om tot 1 januari vijftig miljoen pakketten bezorgd te krijgen. We bestellen steeds meer online en we vinden het niet meer dan normaal dat een pakketje binnen 24 uur wordt thuisbezorgd. Om dat logistiek goed te regelen, opent PostNL steeds meer sorteercentra. De grootste staat in Nieuwegein. ‘Vijf minuten vertraging en ons schema loopt in de soep.’

Black Friday-aanbiedingen vliegen ons al dagenlang om de oren. We worden verleid vooral nú onze aankopen te doen, want als je de (web)winkels mag geloven, zou je wel gek zijn om die enorme kortingen mis te lopen. Bij de sorteercentra van PostNL merken ze door het uit Amerika overgewaaide Black Friday-fenomeen, dat de ‘drukste tijd van het jaar’ steeds eerder begint. 

  1. Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoorzaak mogelijk nooit duidelijk’
    PREMIUM

    Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoor­zaak mogelijk nooit duidelijk’

    Het wordt voor pathologen een enorm karwei om de exacte doodsoorzaak van Anja Schaap vast te stellen. Dat meldt Frank van de Goot, de bekende patholoog van Nederland. ,,Deze vrouw heeft waarschijnlijk zo lang in het water gelegen dat eventuele oppervlakkige verwondingen als krassen en bulten al verloren zijn gegaan. Is ze door verstikking om het leven gekomen, dan kun je dat al helemaal niet meer vaststellen.”