Volledig scherm
Kelly Uiterwijk is trots op de uitverkiezing. © SlechtsteSlogans.nl

'Zo VRIJ als een Aardbei!' slechtste verkiezingsslogan van 2018

De slogan 'Zo VRIJ als een aardbei!' van de lokale partij VRIJ! Beverwijk is verkozen tot de slechtste politieke slogan van 2018. Op de tweede plaats staat de nogal studentikoze leus 'Minder belastingen, meer bitterballen' van de lokale VVD in Delft.

Van 15 tot en met 19 maart konden mensen op de site www.sloganverkiezing.nl een stem uitbrengen op tien door een jury genomineerde slogans voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.  Bijna 10.000 mensen brachten hun stem uit. 

De volledige top 3 bestaat opvallend genoeg uit leuzen die te maken hebben met eten. Op drie staat namelijk 'Bedankt dat je naar me omcake' van de ChristenUnie in Zwolle.

Aardbeien

De winnende leus 'Zo VRIJ als een aardbei' (bijna 20% van de stemmen) klinkt volstrekt irrelevant en lukraak gekozen, maar heeft wel degelijk een diepere betekenis. Inwoners van Beverwijk worden namelijk ook wel 'aardbeien' genoemd. Door de vruchtbare grond rond de stad werd Beverwijk bekend door de teelt van aardbeien. 

Lijsttrekker Kelly Uiterwijk reageert op de site van de partij sportief op de winst. 'Zowel onze lijsttrekker als onze mascotte Arie de Aardbei geven aan als trotse aardbei bijzonder vereerd te zijn met de titel. Wij willen graag iedereen bedanken die op ons gestemd heeft en onze slogan ook echt de allerslechtste vond!'

De VVD komt maar liefst drie keer voor in de top 10 van slechtste slogans. Zo staat  'Voel de liberaal in je' van de VVD in Woerden op de zevende plaats. De plaatselijke liberalen doen ook niet moeilijk over de dubbele betekenis van de leus. Voor de campagne werd de tekst op pakjes condooms gezet en uitgedeeld.   

Volledig scherm
De lokale VVD is dol op bitterballen. © SlechtsteSlogans.nl
  1. Ook buitenlandse aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilkelder verbleef

    Ook buitenland­se aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilkel­der verbleef

    Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is er inmiddels volop aandacht voor de ontdekking van een gezin dat minstens negen jaar in een Drentse schuilkelder verbleef. De BBC, de Süddeutsche Zeitung en Kronen Zeitung besteden onder andere aandacht aan de ‘uitzonderlijke situatie', zoals burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het nieuws vanmiddag omschreef tijdens een persconferentie.