Volledig scherm
© ANP

Zoey Ivory nieuwe Miss Nederland

Zoey Ivory van der Koelen mag zich een jaar lang Neerlands mooiste noemen. Het 23-jarige model uit Almere is vanavond in Hilversum verkozen tot Miss Nederland. Dat maakte de organisatie bekend via Facebook.

Volledig scherm
© William Rutten

Zoey Ivory liet elf andere missen achter zich. Nu ze Miss Nederland is, mag ze ons land volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe verkiezing. Die vindt in januari plaats op de Filipijnen.

Vorig jaar werd Jessie Jazz Vuijk (21) uitgeroepen tot Miss Nederland. De blondine is mede daardoor een bekenheid geworden. Ze is deelneemster aan Expeditie Robinson en tegenwoordig de vriendin van zanger Tim Douwsma.

Zij woonde de verkiezing bij met haar vriend Tim Douwsma. Die is nog steeds trots op zijn vriendin, bleek uit een bericht dat hij op Instagram plaatste. "Vanavond is haar laatste avond als Miss Nederland 2015. Maar voor altijd is ze de meest bijzondere vrouw die ik ooit ontmoet heb!"

Ook Kelly Weekers en Kim Kötter, die ooit werden verkozen tot Miss Nederland, waren van de partij. Albert Verlinde boog zich als een van de juryleden over de mooiste dames van Nederland.