Zonder coronapaspoort geen toegang: hoe eerlijk is dat?

VIDEODe naderende invoering van het coronapaspoort leidt niet alleen maar tot applaus. Zorgt de pas straks voor discriminatie? En hebben we hem eigenlijk wel nodig? Het fenomeen belicht, aan de hand van drie kritische stellingen.

163 reacties

 • Marco S. Zelf

  1 jaar geleden
  Als je er voor kiest om je niet te laten vaccineren, dan vind ik dat je ook niet moet zeuren als je bijna nergens mee heen mag omdat je een extra risico vormt voor je medemens. "Het is kiezen of kabelen" zou mijn opa vroeger gezegd hebben. De ikke-ikke-ikke generatie heh...
 • C Schenk

  1 jaar geleden
  Ik begrijp het probleem niet. Diezelfde mensen die nu zo protesteren tegen het vaccin of tegen het testen zouden zich voor corona voor een buitenlandse vakantie zo hebben laten inenten, zonder ook maar onderzoek te doen naar die vaccins. En ik vraag me af of diezelfde mensen dan ook alcohol, sigaretten, drugs en vet eten etc laten staan, want dat is bewezen slecht te zijn voor je lichaam.
 • J. Habben jansen oosterom

  1 jaar geleden
  Het is een vrije keuze. Vaccineren en op vakantie naar buiten land of niet. Nou als je niet gevaccineerd wil worden ga je toch niet naar buitenland. Voor noord Argentinië was de keuze of gele koorts vaccin laten zetten of niet gaan. Nou ik heb de prik laten zetten en ben gegaan.
 • Anke Groenewoud

  1 jaar geleden
  Veel gedoe om niets, zoals zo vaak tegenwoordig. Ik werkte in de jaren '70 bij de KLM en moest verplicht ingeënt worden tegen alle soorten tropische ziekten. Ik heb het "gele boekje" nog steeds, daar komen nu mijn corona-vaccinaties in. We moeten leren leven met corona, zoals we met de griep leven. Ik ben dankbaar, dat er een manier is, die mij beschermt tegen levensbedreigende ziektes. Dankbaar voor vaccinatie. Anke Groenewoud.
 • Redacteur AD

  1 jaar geleden
  De komende uren is er geen moderator aan het werk. Reacties die nu worden ingezonden, worden morgenochtend gemodereerd.