Robert de Vries heeft op zonnige dagen vaak last van uitschakeling van zijn zonnepanelen omdat het netwerk overbelast is.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert de Vries heeft op zonnige dagen vaak last van uitschakeling van zijn zonnepanelen omdat het netwerk overbelast is. © Wilbert Bijzitter

Zonnepanelen vallen massaal uit bij te veel opbrengst

Zeker 75.000 huishoudens met zonnepanelen op het dak kunnen regelmatig hun opgewekte zonnestroom niet terugleveren. Er is dan zó veel zonnestroom in de wijk dat de netspanning te hoog oploopt en het veiligheidssysteem de zonnepanelen uitschakelt.

116 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Komt het bij niemand op, dat je energie ook op kan opslaan? Over een paar jaar, zal het toch moeten wand dan krijg je niets meer voor de stroom die je aan het net levert en als je stroom nodig hebt, vaak in de avond, betaal je het volle pond bij je energieleverancier. Dus, koop minimaal 2 opslag-accu's per huis, is altijd beter als het energie bedrijf spekken.
 • L. Koenraad

  1 maand geleden
  @Kees Naaktgeboren, Ik mag ze niet verwijderen (huurhuis zijn van de huisbaas) maar ik blijf wel voor altijd € 17,50 per maand betalen voor de aanschaf en onderhoud (wat niet gepleegd wordt) door de huisbaas. Ik ga nu de bijdrage opschorten (dat mag wettelijk opschorten is geen weigeren namelijk) totdat de noodzakelijke inspectie en het onderhoud gepleegd is. Tja na ettelijke keren netjes vragen als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks.
 • Henk Alblas

  1 maand geleden
  Dit betreft maar enkele procenten in de jaar productie
 • Theo Tuijl

  1 maand geleden
  Wat een gekte! Geldt die uitval ook voor zonneparken, die geëxploiteerd worden door elektriciteitsmaatschappijen? Of hebben die altijd voorrang op particulieren?
 • j vrancken

  1 maand geleden
  Omdat sommigen zich het geheledak Volleggen en weten niet hoe het werkt Alleen ik heb er veel en dan krijg ik veel geld terug Sukkels dus