Student International business Rijk Dijkduizen (20) heeft één keer per week fysiek les, op 1,5 meter met 10 mensen in de klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Student International business Rijk Dijkduizen (20) heeft één keer per week fysiek les, op 1,5 meter met 10 mensen in de klas. © Rob Voss

Zorgelijke toestand studenten: ‘Gooi toch open, die universiteiten en hogescholen!’

Van laptop naar slaapkamer, gamen, blowen, een beetje sporten. Bijbaantjes zijn verdwenen, elkaar ontmoeten kan niet meer. Studenten hebben het zwaar op hun kamers, nu het studiejaar vordert en er nog steeds amper fysiek onderwijs is. Ouders zijn bezorgd. Gooi toch open, dat onderwijs, vindt hoogleraar Ira Helsloot van de Radbouduniversiteit.

  1. Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelganger: 'Niet van bewust’

    Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelgan­ger: 'Niet van bewust’

    In de buurt van een begraafplaats in Groningen is gisteravond korte tijd onrust ontstaan nadat er signalen binnenkwamen dat de in België voortvluchtige militair Jurgen Conings daar zou zijn gezien. De politie nam de melding zeer serieus en ging ervanuit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’. Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. ,,Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”