Volledig scherm
PREMIUM
Frank van de Goot © Annemarie Dekker

Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoorzaak mogelijk nooit duidelijk’

Het wordt voor pathologen een enorm karwei om de exacte doodsoorzaak van Anja Schaap vast te stellen. Dat meldt Frank van de Goot, de bekende patholoog van Nederland. ,,Deze vrouw heeft waarschijnlijk zo lang in het water gelegen dat eventuele oppervlakkige verwondingen als krassen en bulten al verloren zijn gegaan. Is ze door verstikking om het leven gekomen, dan kun je dat al helemaal niet meer vaststellen.”

De 33-jarige Anja Schaap werd dinsdag ten noorden van de Waddeneilanden gevonden, bijna drie weken nadat ze voor het laatst werd gezien in de omgeving van de Binnensluis in Katwijk. Voorlopig wijst alles erop dat Anja daar ergens te water is geraakt en vervolgens honderden kilometers met de stroming naar de Waddenzee is gevoerd.

Edwin Granneman, woordvoerder bij Kustwacht Nederland, wil hier na overleg met de politie niet over speculeren, maar bevestigt wel dat deze theorie niet valt uit te sluiten. ,,Gezien de stromingen in de zee is dat inderdaad goed mogelijk”, zegt Granneman. Hij verwijst naar een gebeurtenis eerder dit jaar. 

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”