Volledig scherm
Beeld uit een video van Voorpost © YouTube Voorpost

Zorgen over 'extreemrechtse patrouilles' in Nederlandse duinen

Het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad wil opheldering over 'patrouilles' die de extreemrechtse groep Voorpost zegt uit te voeren in de duinen van Hoek van Holland om illegale migranten op te sporen. De partij vindt dat dergelijke zoekacties de openbare orde in gevaar brengen en noemt dat 'hoogst onwenselijk'.

Fractievoorzitter Christine Eskes wil weten of het college van burgemeester en wethouders meer weet over dergelijke patrouilles. Voorpost beweerde zondag in een verklaring de politie in te schakelen als leden 'illegalen signaleren'. In een begeleidende video zijn mannen te zien die met banden van Voorpost om de arm door de duinen lopen en bunkers doorzoeken.

Op de eigen website stelt Voorpost dat 'alle signalen op rood staan' en het zaak is om de 'stijgende stroom migranten' te bestrijden. 'Voorpost is er in ieder geval klaar voor! Voorpost is op straat als de politiek verzaakt!'

Een woordvoerster van de Rotterdamse politie zei niet op de hoogte te zijn van de beweringen van Voorpost. In Hoek van Holland vertrekken veerboten richting Engeland en worden regelmatig verstekelingen opgepakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.