De familie van de een jaar geleden doodgeschoten Humeyra kwam afgelopen woensdag bij elkaar en stak de schoenen die Bekir zo graag terugwilde, in de fik. ,,Zo kunnen we hem nog een beetje pakken.”
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van de een jaar geleden doodgeschoten Humeyra kwam afgelopen woensdag bij elkaar en stak de schoenen die Bekir zo graag terugwilde, in de fik. ,,Zo kunnen we hem nog een beetje pakken.” © Frank de Roo

Zus van Humeyra: ‘Zo kan ik hem nog een béétje raken, ik wil hem pijn doen’

Ze ontplofte in de rechtszaal toen de moordenaar van de Rotterdamse tiener Humeyra niet voor moord, maar doodslag werd veroordeeld. Zus Tugba (29) vertelt uitgebreid over haar machteloosheid en hoe het verder moet: ,,Niemand hoeft sorry te zeggen, daar hebben we niks aan. Hij moet moord krijgen.”

Tugba kijkt naar een schoenendoos die voor haar op tafel staat. Ze tikt erop. Dit is niet zomaar een paar Valentino’s, legt ze uit. ,,Over deze schoenen wil ik wat vertellen.”

Bekir E., de man die een jaar geleden haar zusje Humeyra doodschoot op haar school in Rotterdam, verklaarde tijdens de rechtszaak meermaals dat hij deze schoenen voor Humeyra had gekocht. Dat hij haar helemaal niet had gestalkt, dat hij alleen maar die dure schoenen terug wilde.