Zwaan levend uit bovenleiding van station Hoofddorp gehaald

VIDEOEen zwaan die verstrikt was geraakt in de bovenleiding van station Hoofddorp is vanmorgen door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. 

Petra Roos on Twitter

Wat zielig, zwaan in de problemen #hoofddorp #ns Het gaat inmiddels goed met de zwaan. Goed werk 👍

Medewerkers van Prorail en brandweerlieden zijn, zo meldt het Noordhollandsdagblad, het Hoofddorpse spoor opgegaan om het onfortuinlijke dier te helpen. Spooraannemer Strukton aardde de bovenleiding, waarna de zwaan met behulp van een ladder veilig omlaag kon worden gehaald.

De vogel, die werd opgevangen met een zeil, heeft zeker een uur in de hoogspanningsdraden gehangen. Er konden tijdelijk minder sprinters worden ingezet, waardoor het treinverkeer tussen Hoofddorp en Amsterdam forse vertraging opliep. De zwaan bracht het er levend van af en is meegenomen door de dierenambulance.

Treinverkeersleiding ProRail on Twitter

Heel zielig 😢 In #Hoofddorp hangt een zwaan in de bovenleiding. Hierdoor kunnen tussen Hoofddorp en #Amsterdam Zuid niet alle treinen rijden. De Dierenambulance ondersteunt ons bij het weghalen van de zwaan. ProRail zorgt voor de veiligheid.

OvDRail_Jeroen on Twitter

Op dit moment zijn collega's Paul en Leo samen met #brandweer #Hoofddorp ter plaatse op station #Hoofddorp. Hier hangt een levende zwaan in de #bovenleiding. Aannemer @StruktonRail komt ter plaatse om de bovenleiding te aarden zodat de zwaan veilig gered kan worden. #ProRail

naomiheidinga on Twitter

Zielige zwaan #hoofddorp #onderweg

Volledig scherm
. © Shutterstock
  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.