‘Zwaarste jongens’ krijgen speciale vleugel om ontsnappen onmogelijk te maken

videoIs dit de toekomstige leefomgeving van Ridouan Taghi? Of die van Omar L., wiens handlangers hem onlangs probeerden te bevrijden uit zijn cel in Zutphen? Sinds de reeks ontsnappingspogingen uit ‘gewone’ gevangenissen, zint minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) op maatregelen. Hij hoopt die te hebben gevonden met een speciale afdeling in Friesland.

In de PI Leeuwarden hoopt minister Dekker een antwoord te hebben gevonden op een type crimineel dat hem hoofdbrekens bezorgt: de zwaarste categorie.

Ook na hun veroordeling blijven bijvoorbeeld kopstukken van de Mocromaffia voor problemen zorgen. Handlangers zetten al in 2017 een plan op om Benaouf A. met een helikopter te bevrijden uit de bajes van Roermond. En in januari wilden vrienden van Omar L. zo’n kunstje in Zutphen herhalen door de gevangenisdeuren te lijf te gaan met een wig en slijptol.

Bovendien, weet Dekker, zetten de soms levenslang gestrafte criminelen hun ‘activiteiten’ gewoon voort. ,,Dat is onacceptabel.’’

 1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

  Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

  Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?
 2. Hoe is het nu? Deel je ervaring met ons
  Lezersoproep

  Hoe is het nu? Deel je ervaring met ons

  Beste lezer, twee weken geleden vroegen we hoe het met u ging. Dat leverde zowel hartverwarmende als hartverscheurende reacties op. We beleven een tijd waarover we later onze kinderen en kleinkinderen zullen vertellen. Maar laten we elkaar ook nú vertellen wat het coronavirus met ons doet. Deel je ervaringen met ons. En met elkaar: we plaatsen een selectie op de website en zaterdag in de krant. Mail (als het kan met foto) naar: coronaervaringen@ dpgmedia.nl