Volledig scherm
PREMIUM
Linda Rentes toont trots een fruitbox, die bij de verloskundigepraktijk Aleida staat. © Roel Dijkstra

Zwanger? 9 Maanden Menu vertelt wat je wél mag eten

Zwangere vrouwen gezonder laten eten. Dat is de missie van Linda Rentes, verloskundige en mede-oprichter van het 9 Maanden Menu. Verloskundigen moeten benadrukken wat wél mag, in plaats van vertellen wat niet goed is voor een zwangere vrouw.

Quote

Verloskun­di­gen geven met name voorlich­ting over wat zwangeren níet moeten eten. Vrouwen worden daar onzeker van

Linda Rentes

Linda Rentes werkte 23 jaar als praktiserend verloskundige in onder meer Rotterdam, Vlaardingen en Nieuwerkerk aan den IJssel. Vervolgens was ze jarenlang voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Aan ervaring dus geen gebrek. Maar er viel haar ook iets op. 

,,Want uit onderzoek blijkt dat verloskundigen met name voorlichting geven over wat zwangeren níet moeten eten’’, legt ze uit. ,,Dit heeft tot gevolg dat heel veel vrouwen onzeker zijn en niet weten wat goed is. Met het onderzoeksproject 9 Maanden Menu helpen wij vrouwen en ook verloskundigen de juiste keuzes te maken.’’

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”