ANP
Volledig scherm
© ANP

Zwangere vrouw (34) en horecaondernemer omgekomen bij verkeersongeluk op N247

2 dodenDe twee personen die zaterdagmiddag op de N247 bij het Noord-Hollandse dorp Middelie om het leven kwamen bij een frontale botsing tussen twee auto’s, zijn een 40-jarige man uit Hoorn en een 34-jarige vrouw uit Volendam. De twee waren de bestuurders van de auto’s, meldt de politie zondag.

 1. Duinbehoud: ‘Herstel duinen rond circuit Zandvoort na Formule 1 duurt jaren’

  Duinbehoud: ‘Herstel duinen rond circuit Zandvoort na Formule 1 duurt jaren’

  De afgegraven duinen rond het circuit van Zandvoort zijn de komende zes jaar ongeschikt als leefgebied voor de zandhagedis en de rugstreeppad. Dit betoogde directeur Marc Janssen van Stichting Duinbehoud vandaag bij de bestuursrechter in Haarlem, tijdens een bodemprocedure tegen de provinciale vergunningen die het circuit kreeg voor de organisatie van de Formule 1. Volgens natuurbeschermers heeft het gebied nog tien tot twintig jaar nodig om te herstellen als duingrasland.
 2. Frans (77) is tot adel verheven: ‘Veel deftige families proberen het, maar het lukt bijna niemand’
  PREMIUM
  15

  Frans (77) is tot adel verheven: ‘Veel deftige families proberen het, maar het lukt bijna niemand’

  Zijn eerste nacht als jonkheer lag Frans Lauta van Aysma vooral wakker. En het is maar de vraag of hij vannacht de slaap wel kan vatten. ,,Het is nogal veel allemaal’’, zegt de 77-jarige Apeldoorner. ,,Veel deftige families proberen om tot de adel te worden verheven, maar dat lukt bijna niemand. En dan heb ik de strijd wel gewonnen. Terwijl ik hier in mijn flatje van mijn AOW leef.’’