Zware buien: veel wateroverlast in Friesland en Zuid-Holland

update/videoBij de meldkamer van de hulpdiensten in Friesland komen zondagochtend veel meldingen binnen van wateroverlast als gevolg van hevige regenval. Vooral Heerenveen en Woudsend zijn getroffen. Op sommige plaatsen viel meer dan 100 millimeter regen. Ook in Zuid-Holland is er overlast door zware regenbuien.

19 reacties

 • Irene Kersseboom

  2 jaar geleden
  @Jack Prowse wat een onzin. Wij hebben alles kunnen doen deze vakantie, allemaal buiten. En zonder nat pak. Af en toe een paraplu nodig gehad, maar de zonnebril vaker.
 • P. Lomito

  2 jaar geleden
  "Een weerstation ter plekke meldt dat er maar liefst 13,3 centimeter regen is gevallen. Het water staat er zo'n 30 centimeter hoog" Niet de hevige regenval is het probleem, regenbuien van dergelijke zwaarte zijn van alle tijden maar wij geven in toenemende mate met gebouwen, straten en tegeltuinen geen ruimte aan dergelijke regenbuien. Het gaat dan ook altijd over ondergelopen straten, nooit over ondergelopen bossen of weilanden. We kunnen er allemaal zelf wat aan doen met infiltratiesystemen.
 • Jan Willem Roos

  2 jaar geleden
  @Inri van Hulst, ik woon in Den Haag en van wateroverlast geen sprake, daarom begrijp er helemaal niets van. Ben vanmorgen ook nog even in Leidschendam geweest, ook geen wateroverlast, zo ook in Wassenaar, Katwijk en Noordwijk. Wel regen, maar absoluut geen wateroverlast.
 • Redacteur AD

  2 jaar geleden
  Er is zo meteen geen moderator meer aanwezig. Reacties worden morgen weer gemodereerd. Fijne avond! AD redactie
 • L Lansbergen

  2 jaar geleden
  Heel veel prietpraat en ondeskundig geleuter met onderstaande reactie's. Eén uitzondering; H Osinga......