Werkzoekenden aan het loket van het UWV in Amsterdam
Volledig scherm
Werkzoekenden aan het loket van het UWV in Amsterdam © ANP XTRA

Zwartboek over misstanden UWV: ‘Mensen komen diep in de schulden of raken hun huis kwijt

Veel mensen komen in grote problemen door fouten van het UWV. Ze worden goedgekeurd terwijl ze ernstig ziek zijn of ten onrechte gekort op hun uitkering, waarna ze forse terugvorderingen krijgen. Daardoor raken ze in diepe schulden, moeten ze hun huis verkopen of lopen relaties stuk.

42 reacties

 • Claudia Ballijns-Spronk

  2 maanden geleden
  Is vast ook zo'n boek te maken over de bijstand
 • P. Litmaath

  4 maanden geleden
  Dit is het topje van de ijsberg. Al in 2004 , dus 18 jaar geleden, heb ik een klachtenside opgericht voor gedupeerden van UWV. Ik noemde het toen al een bureaucratische moloch. De verzamelde klachten zijn destijds persoonlijk door mij overhandigd aan toenmalig directeur Greet Prins en een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur op kantoor in Amsterdam. Beterschap werd beloofd. Bijna 20 jaar verder is er niets veranderd. Hard, onpersoonlijk, onvermurwbaar,onkundig, onmenselijk.
 • Bouhuijzen

  4 maanden geleden
  1200 meldingen op… 1200000 (kortlopende en langdurige) uitkeringen? (Even een ruime schatting) Hoewel het voor de getroffenen zelf absoluut vreselijk is en er een onafhankelijk, snel loket/commissie moet komen, valt het relatief heel erg mee toch? Of is dit het topje van de ijsberg en zijn er tienduizenden gevallen? ‘’Het te veel uitgekeerde geld, dat ze netto ontvingen, moeten ze bruto terugbetalen.’’ Uh..? Wat gaat hier volledig mis? 🤪 dit werkt toch niet zo?
 • Hans de Laat

  4 maanden geleden
  Er worden geen fouten gemaakt bij het UWV, er wordt slechts gedaan wat de politiek ze vraagt. Dus dacht ik laat ik mijn gespreksopname met de verzekeringsarts
 • O. Olierook

  4 maanden geleden
  Door een ongeval kreeg ik een dode hand en kon niet meer 100% werken ik kreeg een UWV uitkering voor het ontbrekende deel arbeidsvermogen na drie jaar werd dit herzien en kreeg ik de helft er zou een foutje gemaakt zijn nu krijg ik een paar honderd euro en leef onder het bestaansminimum dankzij het UWV beroep was niet mogelijk ik woon in de randstad en zou om gehoord te worden helemaal naar Groningen moeten gaan wat voor mij onmogelijk is ben nu rijp voor http://v.bank als ik kijk naar mijnuitkering