Volledig scherm
Ochtend Show to Go © Ochtend Show to Go

Zwarte zaterdag en ‘Pisnicht: The Movie’ in De Ochtend Show to go.

Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland is donderdagochtend in de show om te praten over rijden tijdens, of de nacht voor Zwarte Zaterdag. Ook te gast is programmamaker Nicolaas Veul. Hij komt vertellen over zijn nieuwe documentaire: ‘Pisnicht: The Movie’. De show wordt gepresenteerd door Roel Maarderink en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.

Zwarte zaterdag staat voor de deur. Ieder jaar vertrekken veel vakantiegangers in het het holst van de nacht richting hun vakantiebestemming, maar dat blijkt levensgevaarlijk te zijn. In de studio Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland. Die ons gaat inlichten over de do’s en don’ts betreffende zwarte zaterdag.

Donderdag wordt de documentaire ‘Pisnicht: The Movie’ uitgezonden op NPO3. Programmamaker Nicolaas Veul hoort al zijn hele leven scheldwoorden als watje, homootje, flikker en pisnicht. Voor de een normaal taalgebruik, voor de ander een belediging of vorm van homofobie. In de documentaire onderzoekt Nicolaas Veul wat de impact van die scheldwoorden is op (jonge) homo’s.

Ook Skypen we met Lisa Loïs, die staat dit weekend in het voorprogramma van Jessie J. op City Sounds (een nieuwe openlucht concertreeks in Amsterdam).

Volg De Ochtend show to go op Instagram, Twitter en Facebook (LINKJES VOEG IK TOE)

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes

  1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
    Zeven gewonden

    Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.