Beelden van de man die in Groningen brand heeft gesticht bij de zendmast aan de Koningsweg. Een getuige meende hier Van B. te herkennen aan zijn loopje.
Volledig scherm
Beelden van de man die in Groningen brand heeft gesticht bij de zendmast aan de Koningsweg. Een getuige meende hier Van B. te herkennen aan zijn loopje. © Opsporing Verzocht

Zwartgeblakerd hek bij zendmast: OM eist acht maanden cel

ROTTERDAM/GRONINGEN - Hij zou vloeistof in brand hebben gestoken bij een hekje om een Gronings zendmast. De mast werd niet beschadigd, het hekje zwartgeblakerd. Wat het Openbaar Ministerie betreft gaat Groninger Theo van B. (32) er 12 maanden de cel voor in waarvan vier voorwaardelijk.

 1. Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Eenzaamheid, korte lontjes en werkstress. Achter de voordeur hebben thuiswerkers het tijdens de pandemie hard te verduren. Het aantal mensen dat kampt met burn-outklachten is volgens vakbond CNV sinds oktober vorig jaar zelfs verdubbeld. Dit blijkt uit onderzoek onder 2600 CNV-leden. Eén op de vijf daarvan zegt dicht tegen een burn-out aan te zitten. Zeven maanden geleden waren dat er 'slechts’ één op de tien.
 1. Ernst Kuipers ziet dat dalende trend in ziekenhuisopnames doorzet
  Play

  Ernst Kuipers ziet dat dalende trend in ziekenhuis­op­na­mes doorzet

 2. Peter R. de Vries: 'Louis van Gaal was de beste bondscoach'
  Play

  Peter R. de Vries: 'Louis van Gaal was de beste bondscoach'