1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

  Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

  ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.
 1. 27 graven gevonden bij beruchte jeugdinstelling Florida

  27 graven gevonden bij beruchte jeugdin­stel­ling Florida

  Graafwerkzaamheden voor een nieuw bouwproject in de Amerikaanse staat Florida moesten worden stilgelegd na een lugubere vondst. In de buurt van de beruchte openbare jeugdinstelling Dozier, die een geschiedenis heeft van misbruik en geweld, stuitte het graafbedrijf op wat waarschijnlijk 27 graven van leerlingen zijn. Als dat wordt bevestigd, betekent dat dat er al 82 graven zijn gevonden van jongens die omkwamen tijdens hun tijd in de instelling.
 1. Vondst op Filipijns eiland zet wetenschap op spoor van nieuwe mensensoort

  Vondst op Filipijns eiland zet wetenschap op spoor van nieuwe mensen­soort

  Fossiele botten en tanden hebben wetenschappers op het Filipijnse eiland Luzon op het spoor van een nieuwe mensensoort gezet. De resten van de niet eerder ontdekte ‘achterneef’ van de moderne mens zijn naar schatting 50.000 jaar oud. Antropologen hebben de soort Homo luzonensis genoemd, verwijzend naar de plek van de vondst. De ontdekking wordt morgen gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.