Volledig scherm
PREMIUM
Het cruiseschip The World wordt bevolkt door miljonairs. © The World

150 miljonairs leven op 'geheim' cruiseship

Het is waarschijnlijk de meest exclusieve ‘woonboot’ op aarde en een goed bewaard geheim: het meer dan 200 meter lange cruiseschip The World. Of eigenlijk het grootste jacht ter wereld, want de appartementen zijn niet te huur. Ze worden bewoond door zo'n 150 miljonairs.

Volledig scherm
Hilde Sanderman (37) uit Amsterdam voer twee jaar lang mee als Chief Conciërge. © Privéfoto

Wie aan boord van het super-de-luxe jacht stapt waant zich in een vijfsterren tophotel op het water. De boot beschikt over vijf restaurants, zes cocktaillounges, een tennisbaan, twee zwembaden, een spa en fitnessruimte van 7.000 vierkante meter, een hardloopparcours, golfsimulator, een wijncollectie van 18.000 flessen en het achterdek kan bij mooi weer met een druk op de knop veranderen in een dinerplatform.

Logees kunnen ervoor kiezen om onder de sterrenhemel te slapen en hebben overal wifi. ,,Van dit schip is er maar één ter wereld, zo uniek”, weet Arjan Scheepers, die acht jaar lang als General Manager op de boot werkte. ,,Het lijkt in niets op een schip.”

Hoewel de oceaanreus al 15 jaar rondvaart, is hij nog tamelijk onbekend. ,,Ze hebben het goed geheim kunnen houden”, weet Hilde Sanderman (37) uit Amsterdam, die twee jaar lang meevoer als Chief Conciërge en passagiers begeleidde op de plaats van bestemming. ,,Daar doen ze ook hun best voor, want de gasten aan boord hechten veel waarde aan hun privacy", aldus Sanderman, die zorgvuldig haar woorden kiest en afweegt wat ze wel en niet kan vertellen. 

Leonardo DiCaprio en Angelina Jolie werden geweigerd om paparazzi op afstand te houden. ,,Na al die jaren wordt het concept wel steeds bekender.”