Volledig scherm
Met deze geënsceneerde foto van de man in een graf in de woestijn slaagde de politie erin de vrouw te strikken. © PA

Amerikaan ensceneert dood om zijn vrouw te ontmaskeren

Met de hulp van de politie zette bokscoach Ramon Sosa (50) uit het Amerikaanse Houston zijn eigen dood in scène. Zo lokte hij zijn vrouw in de val. Zij had een huurmoordenaar ingeschakeld om haar man om het leven te brengen. Maar de 43-jarige Lulu maakte daarbij een cruciale fout: de huurmoordenaar was een oude bekende van zijn doelwit.

Volledig scherm
Lulu Sosa en Ramon Sosa. © Privéfoto

Maria 'Lulu' Sosa bood een man omgerekend 1.700 euro aan om Ramon te doden. Ze wilde af van de bokscoach en voormalig eigenaar van een sportschool met wie ze in 2010 in het huwelijksbootje stapte. Vijf jaar later kwam het geluk van het stel onder druk te staan door geldzorgen en kwam de vrouw tot haar snode plan.

Ramon deze week in een interview met Daily Mail: ,,Ze had financiële redenen om mij te vermoorden. Lulu had een zekere Gustavo benaderd en hem gevraagd of hij de moord kon regelen. Wat ze niet wist, is dat we bevriend zijn. Ik ben de coach van Gustavo geweest. Hij had in het verleden al problemen gehad. Toen hij me belde en zei dat hij me wilde zien omdat er iemand was die me wilde doden, dacht ik dat hij een grapje maakte."

Toen Sosa besefte dat het ernst was, beraamden ze een plan. ,,Gustavo zou haar aanbod aannemen en dat zouden we als bewijs aan de politie voorleggen". Sosa's kompaan verborg een microfoon in zijn kleding en nam zijn volgende ontmoeting met Lulu op, waarna hij het bewijsmateriaal aan de politie van Houston bezorgde.

Grote klap

Volledig scherm
Lulu Sosa was na vijf jaar huwelijk uit op de centen van haar man en besloot een huurmoordenaar in te schakelen. © PA

Dat Lulu een huurmoordenaar wilde aanstellen om hem te doden, was een grote klap voor Ramon. Sinds hij haar in 2007 in een salsaclub had ontmoet, was Ramon bedwelmd door haar schoonheid. De gescheiden vader van drie kinderen maakte Lulu het hof en de twee trouwden in 2010. ,,Voetmassages, nekmassages, niets was te gek voor haar. Ik leefde een droom."

Tot die dag was er slechts één probleem: als Mexicaanse moest Lulu om de zoveel maanden terug naar haar thuisland om haar visum te hernieuwen. Maar door te trouwen met Ramon, afkomstig uit Puerto Rico, had ze recht op een Green Card en kon ze dus permanent in de VS verblijven.

Het huwelijksgeluk hield aan tot begin 2015, toen geldzorgen de relatie onder druk zetten. ,,Ik dacht dat we wel een uitweg zouden vinden, maar plots zei Lulu dat ze wilde scheiden", vertelt Ramon. Of het toen tot die scheiding kwam, wordt in het interview niet duidelijk. Wel bleef het stel samenwonen, omdat hun financiële situatie het niet mogelijk maakte elk in een eigen huis te gaan wonen.

Geniaal plan

Quote

Ik zou liegen als ik zeg dat het me niks gedaan heeft. Ik zal nooit meer dezelfde man zijn

Ramon Sosa (50)

Niet veel later kreeg Ramon een telefoontje van Gustavo, wat het startschot vormde van hun plan om te bewijzen dat Lulu hem wilde laten vermoorden. ,,Tijdens die opgenomen ontmoeting liet Gustavo haar geloven dat hij twee huurmoordenaars kende. De politie was geschokt toen ze de opname hoorden, maar kwam met een plan. Ze vroegen me te doen alsof ik dood was, zodat we de foto's aan Lulu konden tonen."

Met hulp van het FBI schminkte de politie Ramons gezicht zodat het leek alsof hij door het hoofd was geschoten. Daarna vertrokken agenten met hem naar de woestijn, waar ze Ramon in een ondiep graf legden. ,,Het was een vreselijk gevoel om daar te liggen en te doen alsof ik dood was. Toen ik Lulu ontmoette, had ik zeker niet verwacht dat onze relatie op die manier zou eindigen."

De politie nam foto's van Ramon in het geënsceneerde graf en zorgde ervoor dat hij drie dagen in een hotel verbleef. ,,Een undercover agent die zich als de huurmoordenaar voordeed, ontmoette Lulu op een parkeerplaats en toonde haar de foto's. Ze moest erom lachen", getuigt Ramon.

Maar hij lachte het laatst toen de rechter in Conroe, Texas, Lulu in oktober 2016 schuldig bevond. Lulu kreeg twintig jaar celstraf en het verhaal van Ramon Sosa vond deze week zijn weg naar verschillende Engelstalige media toen hij er in een interview over vertelde. Hij heeft nu een andere vriendin en wil verder met zijn leven. ,,Maar ik zou liegen als ik zeg dat het me niks gedaan heeft. Ik zal nooit meer dezelfde man zijn."

  1. Hobbyduiker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee
    Video

    Hobbydui­ker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee

    Hij wist meteen dat het een bijzondere ontdekking was maar dat het zó speciaal zou zijn daar kan Mark Barto (50) uit Leiderdorp nog altijd niet bij. De hobbyduiker spotte afgelopen weekend een inktvisachtige voor de kust bij Callantsoog, maakte opnames van het beest en stelde later tot zijn grote verrassing vast dat hij er als eerste in Nederland in was geslaagd een kleine achtarmige octopus te fotograferen en filmen.