Volledig scherm
© Videostill

Amerikaanse gelovigen willen McDonald's in de kerk

Om de teruggang in kerkbezoek in Amerika tegen te gaan, wil een aantal religieuze Amerikanen McDonald's vestigingen plaatsen in kerken. De verleiding van hamburgers en frietjes zou kerkbezoek aantrekkelijker moeten maken.

,,De kerk kan in tegenstelling tot McDonald's het grote publiek niet goed meer bereiken,'' vertelt bedenker Di Lucca van de religieuze organisatie Lux Dei Design aan NBC news.

Volgens recente cijfers van de organisatie zouden in Amerika alleen al drie miljoen leden jaarlijks de kerk verlaten. In 2013 zijn ruim 10.000 kerken in Amerika gesloten. Daar tegenover staat dat ruim 70 miljoen mensen per dag bij McDonald's eten.

Di Lucca realiseert zich dat ,,veel mensen het een krankzinnig idee zullen vinden,'' maar hoopt toch door middel van crowdfunding een miljoen dollar op te halen. Echt hard loopt de actie vooralsnog niet, slechts een schamele 167 dollar is tot nu toe opgehaald.

Lachen
Marloes Nouwens, woordvoerster van de Protestanse Kerk in Nederland moet wel lachen om de originaliteit van het Amerikaanse initiatief. ,,Maar ik kan me voorstellen dat bezoekers van McDonald's niet direct op zingeving zitten te wachten als je daar komt voor een hamburger.''

Ze vertelt dat de Protestantse kerk in Nederland altijd op zoek is naar manieren om de kerk zichtbaarder in de samenleving en toegankelijker te maken. ,,Daarom experimenteren we bijvoorbeeld ook met dominees in de kroeg. Maar zo'n typisch Amerikaans idee is denk ik niet echt iets voor ons.''

 1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

  Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

  De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.
 2. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

  Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

  De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.
 3. 1500 ‘UFO-gelovers’ verzamelen zich voor ‘bestorming’ van geheime Area 51

  1500 ‘UFO-gelovers’ verzamelen zich voor ‘bestorming’ van geheime Area 51

  Wat er de komende dagen precies gaat gebeuren, weet niemand. Maar voor de zekerheid verzamelen de eerste UFO-gelovers zich in de Amerikaanse staat Nevada alvast voor de aangekondigde ‘bestorming’ van de geheime Amerikaanse legerbasis Area 51. Volgens lokale autoriteiten zijn er nu ongeveer 1500 mensen gearriveerd. De Nederlandse YouTubers Ties en Govert zijn juist vandaag weer vrijgekomen nadat ze die basis probeerden te betreden.