Volledig scherm
Terwijl vader zich vermaakte in de striptent, lag zijn baby in de nabij geparkeerde auto. © KNBC

Amerikaanse vader bezoekt striptent en laat baby achter

Een Amerikaanse vader, die woensdag wel zin had in een verzetje in een stripclub, liet zich niet weerhouden door zijn baby op de achterbank. Hij parkeerde zijn auto in het Californische San Fernando Valley en liet zijn dochtertje in een gloeiend hete auto achter. Toen omstanders de baby ontdekten, werd meteen de politie gebeld.

Quote

Het is simpelweg niet voor te stellen dat een vader bewust zijn dochter in zoveel gevaar brengt

Charles Chacon, politie

Het meisje was nog maar negen maanden oud. Haar huilen was zo hartverscheurend dat ze de aandacht trok van voorbijgangers die 112 belden. Haar vader vermaakte zich ondertussen in de Synn Gentleman's Club.

Uitdrogingsverschijnselen
Bezorgde voorbijgangers wisten de autodeur te openen om de baby uit haar benarde positie te bevrijden. Net op het moment dat de vader uit de striptent kwam, arriveerde ook de politie. Tevergeefs probeerde de man de baby mee te nemen. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis met lichte uitdrogingsverschijnselen.

,,Ik vind het echt ongelofelijk'', verzucht Charles Chacon van plaatselijke politie. ,,Het is simpelweg niet voor te stellen dat een vader bewust zijn dochter in zoveel gevaar brengt.'' De baby is overgedragen aan de kinderbescherming en haar vader aangehouden wegens kindermishandeling.

Blote dames
Het is niet de eerste keer dat kersverse vaders de bloemetjes buiten zetten met blote dames en hun boreling vergeten. In 2010 arresteerde de politie in Nieuw-Zeeland een man die zijn baby midden in de nacht achterliet tewijl hij een stripclub in Wellington binnenstapte. Terwijl hij zich verpoosde met naaktdanseressen in de Mermaid Strip Club, bleef de 1-jarige baby alleen achter in de auto. Ook hier alarmeerden bezorgde voorbijgangers de politie.