Volledig scherm
© YouTube

Amerikaanse vrouw stuurt pitbulls af op man na ruzie

VideoSchokkende beelden uit New York. Een omstander filmde vrijdag hoe twee pitbulls een 62-jarige man aanvielen. Het slachtoffer werd al bloedend over de straat gesleurd. De eigenaresse is aangeklaagd en haar honden zijn in beslag genomen, zo laat de politie weten aan New York Daily News.

De 55-jarige Cynthia Oliver kreeg een woordenwisseling met het onbekende slachtoffer op straat bij Belmont Avenue, aldus de politie. Vervolgens stuurde ze haar twee pitbulls op de man af.

Op een video die is geschoten door een omstander vanuit een appartement, is de hondenaanval duidelijk te zien. Ongeveer acht omstanders proberen de honden van hem af te krijgen en de man te beschermen. Een van hen weet de beesten al dan niet tijdelijk af te houden met een tuinslang. Iemand anders probeert het met een knuppel. De vrouw die het filmpje opneemt schreeuwt dat de politie gebeld moet worden. 

Niet alleen de man in het gele shirt wordt aangevallen, maar ook mensen die hem proberen te helpen. Het weerloze slachtoffer dat uiteindelijk in een plas bloed lag op straat moet een gedeelte van zijn rechteroor missen en heeft verwondingen aan zijn borst en armen. Een andere 46-jarige man raakte gewond aan zijn armen. Beiden zijn naar het Saint Barnabas ziekenhuis gebracht. De honden zijn naar een asiel overgebracht waar ze hun lot moeten afwachten. De eigenaresse is aangeklaagd voor mishandeling en roekeloos gedrag.

Let op de beelden hieronder kunnen als schokkend worden ervaren