Volledig scherm
De versnipperaar waardoor de man werd gegrepen. © Twitter

Australiër op slag dood na val in gemotoriseerde houtversnipperaar

In Australië is gisteren een 54-jarige man om het leven gekomen na een val in een houtversnipperaar. Het slachtoffer was met drie collega's bomen aan het snoeien op een privéterrein in de plaats Gympie, even ten noorden van Brisbane. 

De tragedie vond plaats langs de kant van een weg. Volgens de lokale autoriteiten waren twee van de werknemers tijdens het noodlottige ongeluk een stuk verderop aan het werk. Op het moment dat de bosbouwer in de gemotoriseerde hakselaar verdween, zou één collega in de buurt zijn geweest. Die persoon wordt momenteel ondervraagd, maar geldt niet als verdachte. ,,De mannen waren goede vrienden van elkaar. Ze bewezen een vrouw de dienst die op het terrein woont'', aldus de politie.

Een team forensische experts  is, zo melden Australische media, de machine met vlijmscherpe roterende messen aan het onderzoeken. Mogelijk werd de man gegrepen door de versnipperaar toen hij er een paar grote takken in wilde duwen. Hij zou niet volledig in de horrorhakselaar zijn verdwenen. Volgens de politie kwam hij met een of meer ledematen vast te zitten en raakte vervolgens zo ernstig gewond dat hij op slag dood was. Onduidelijk is of de machine uit zichzelf stopte of dat de collega van de man de versnipperaar uitzette.

  1. Hobbyduiker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee
    Video

    Hobbydui­ker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee

    Hij wist meteen dat het een bijzondere ontdekking was maar dat het zó speciaal zou zijn daar kan Mark Barto (50) uit Leiderdorp nog altijd niet bij. De hobbyduiker spotte afgelopen weekend een inktvisachtige voor de kust bij Callantsoog, maakte opnames van het beest en stelde later tot zijn grote verrassing vast dat hij er als eerste in Nederland in was geslaagd een kleine achtarmige octopus te fotograferen en filmen.