Volledig scherm
De versnipperaar waardoor de man werd gegrepen. © Twitter

Australiër op slag dood na val in gemotoriseerde houtversnipperaar

In Australië is gisteren een 54-jarige man om het leven gekomen na een val in een houtversnipperaar. Het slachtoffer was met drie collega's bomen aan het snoeien op een privéterrein in de plaats Gympie, even ten noorden van Brisbane. 

De tragedie vond plaats langs de kant van een weg. Volgens de lokale autoriteiten waren twee van de werknemers tijdens het noodlottige ongeluk een stuk verderop aan het werk. Op het moment dat de bosbouwer in de gemotoriseerde hakselaar verdween, zou één collega in de buurt zijn geweest. Die persoon wordt momenteel ondervraagd, maar geldt niet als verdachte. ,,De mannen waren goede vrienden van elkaar. Ze bewezen een vrouw de dienst die op het terrein woont'', aldus de politie.

Een team forensische experts  is, zo melden Australische media, de machine met vlijmscherpe roterende messen aan het onderzoeken. Mogelijk werd de man gegrepen door de versnipperaar toen hij er een paar grote takken in wilde duwen. Hij zou niet volledig in de horrorhakselaar zijn verdwenen. Volgens de politie kwam hij met een of meer ledematen vast te zitten en raakte vervolgens zo ernstig gewond dat hij op slag dood was. Onduidelijk is of de machine uit zichzelf stopte of dat de collega van de man de versnipperaar uitzette.

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.