Australiër wint luxe resort op tropisch eiland met loterij

Een Australiër heeft met een loterij een luxe resort op een tropisch eiland in de Stille Oceaan gewonnen. En dat met een lot van slechts 49 dollar (44 euro). Aan de toto, waarvoor 53.000 kaartjes waren verkocht, deden mensen van over de hele wereld mee.

Volledig scherm
© Privéfoto
Volledig scherm
© Privéfoto
Quote

We willen het nalaten in de handen van iemand die geen miljonair is, maar iemand die net als ons is

Doug Beitz, hoteleigenaar

De loterij is een initiatief van de Australische Doug en Sally Beitz. Zij zijn nog eventjes de trotse eigenaren van het hotel met zestien kamers met airconditioning op het nauwelijks bewoonde Kosrae, een eiland in Micronesië. Het exotische eiland ligt in het noorden van de Salomon-eilanden en ten zuidwesten van Hawaï.

Na vijfentwintig jaar genieten vond het stel het tijd voor een nieuw doel; terugkeren naar thuisland Australië en op de kleinkinderen passen. Het echtpaar wilde hun resort in eerste instantie op de traditionele manier verkopen, maar vond dat eigenlijk 'ontzettend saai'. Een van hun zonen kwam op het idee het via een loterij te doen.

,,We willen het nalaten in de handen van iemand die geen miljonair is, maar iemand die net als wij is'', aldus Beitz. 

Personeel en zakelijke rekening
Via een video op Facebook maakte eigenaar Doug Beitz het winnende nummer en de winnaar bekend. ,,Zijn naam is Joshua en hij komt uit New South Wales in Australië." In eerste instantie wilde hij niet de hele identiteit van de man vrijgeven, zodat de winnaar eerst in alle rust aan het idee zou kunnen wennen. Maar daar kwam hij door alle aandacht toch op terug. De gelukkige winnaar Joshua heeft nog geen reactie gegeven.

De winnaar kan naast het zestien kamers tellende hotel rekenen op een privéstrand en duikcentrum, een huis met vier kamers, vijf auto's, twee busjes met tien plaatsen, een pick-up en een restaurant. Ook het personeel en de zakelijke rekening horen bij de prijs. 

Ultiem stukje paradijs
Doug en Sally Beitz vestigden zich in de jaren negentig op Kosrae. Het echtpaar zei eerder tegen Australia's Channel 9 dat ze werden aangetrokken door de witte zandstranden van het eiland en koraalriffen na het zien van een tv-documentaire in 1991. ,,Een paar weken later pakte ik een willekeurig tijdschrift in de wachtkamer van de dokter en zag ik een artikel over de zakelijke kansen in Micronesië. Het leek alsof het zo moest zijn."

De resorteigenaren verliezen financieel niks op hun ludieke loting. De hoofdprijs zou alleen uitgedeeld worden als er 50.000 tickets werden verkocht. Zo levert hun paradijsje toch nog zo'n 2,6 miljoen Australische dollar (meer dan 1,7 miljoen euro) op.