Volledig scherm
Mandy en Chris © Mandy Flack via Facebook

Australisch stel ontdekt diamanten ringen in tweedehands spel

De Australiër Chris Lightfoot en zijn vriendin Mandy Flack deden deze week een bijzondere ontdekking. In een bordspel dat ze kochten bij de kringloopwinkel bleken zes kostbare ringen verstopt te zitten.

Chris en Mandy verhuisden eerder dit jaar van Sydney naar Toronto, Canada waar ze bezoek kregen van de ouders van Chris. Ze besloten samen een bezoekje te brengen aan het vissersdorpje Prince Edward Island. ,,Omdat mijn ouders er waren en we dus niet een nacht zouden doorhalen in de kroeg, bedacht ik dat het wellicht een goed idee was om naar de kringloopwinkel te gaan en wat bordspellen te halen’’, vertelt Chris aan Yahoo7 News

Uiteindelijk viel de keuze op het spel Mind Trap, een puzzelspel. Chris: ,,We namen het mee naar huis, begonnen te spelen en mijn moeder stelde de vragen. Daarna wilde ze de kaarten terug stoppen en zei ineens ‘wat is er aan de hand, ze passen niet’. Toen ze haar hand in de doos stopte, vond ze een dubbele bodem. Daar haalde ze een diamanten ring uit, en nog een, en nog een, en nog een.’’

Zes diamanten

In totaal bleken er maar liefst zes diamanten ringen te zijn verstopt in de doos. Het spel dat ze voor 2 Canadese dollar (1,35 euro) hadden gekocht, werd daarmee ineens 18.000 dollar (12.000 euro) waard. ,,Sommige ringen zijn 5000 dollar waard. Eerlijk gezegd heb ik eraan gedacht om terug naar de winkel te gaan en alle spellen te kopen die ze hadden’’, lacht Chris.

Omdat de eigenaar zich niet heeft gemeld, besloot het koppel de ringen te houden. Chris vatte oorspronkelijk het plan op om de diamanten in zijn tanden te laten plaatsen, maar daar zag Mandy weinig in. Hij heeft inmiddels een beter plan: ,,Als ons visum verlopen is, zouden we een nieuwe boot kunnen kopen en naar de Bahama's kunnen varen.’’ Als het aan Mandy ligt, gebeurt dat echter niet. Zij wil de ringen liever bewaren voor moeilijker tijden.

Quote

Eerlijk gezegd heb ik eraan gedacht om terug naar de winkel te gaan en alle spellen te kopen die ze hadden

  1. Pathologische lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’
    video

    Pathologi­sche lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’

    Sinds de première van de hitfilm ‘Joker', met in de hoofdrol een satanisch lachende Joaquin Phoenix, staat de Amerikaanse Scott Lotan (47) volop in de belangstelling. De man uit Virginia Beach heeft namelijk een angstaanjagende, bulderende lach die exact lijkt op die van de hoofdpersoon in de kaskraker. Niet omdat hij is dolgedraaid, maar vanwege een afwijking die ‘emotionele incontinentie’ wordt genoemd. ,,Ik kan er niks aan doen en ben een pathologische lacher.”