Volledig scherm
Gewichten ter illustratie. © Thinkstock

Australische jongen (15) geplet tijdens bankdrukken

Een Australische tiener is afgelopen zaterdag gestorven na een tragisch ongeluk. De 15-jarige jongen werd vorige week dinsdag geplet onder zware gewichten in een sportschool en overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat meldt BBC News.

Volgens lokale media probeerde de jongen, genaamd Ben Shaw, bijna 100 kilogram aan gewicht te heffen tijdens het bankdrukken. Dit lukte niet en het volle gewicht kwam op hem terecht.

,,Ben is gisteravond overleden met zijn familie en vrienden om zich heen'', liet zijn familie zondag weten. ,,Met de donatie van zijn organen en weefsel heeft hij het leven van anderen kunnen redden.''

De lokale autoriteiten lieten weten dat het nog te vroeg was om een schuldige aan te wijzen. Er zal onderzoek worden gedaan naar de omstandigheden van het ongeluk. Feit is wel dat de sportschool, de Police Citizens Youth Club, de regel heeft dat jongeren onder de 16 alleen mogen gewichtheffen onder toezicht. 

  1. Vastgebonden en geëlektrocuteerd: 'homotherapie' nog steeds toegepast in China

    Vastgebonden en geëlek­tro­cu­teerd: 'homotherapie' nog steeds toegepast in China

    Human Rights Watch (HRW) roept de Chinese overheid op tot het verbieden van conversietherapie voor homoseksuelen. Volgens de mensenrechtenorganisatie bieden ziekenhuizen dergelijke 'behandelingen', die patiënten moeten 'genezen' van hun geaardheid, nog steeds aan. In een nieuw rapport publiceert HRW de getuigenissen van zeventien mensen die de omstreden, vaak gruwelijke therapie in China moesten ondergaan.