Volledig scherm
Gewichten ter illustratie. © Thinkstock

Australische jongen (15) geplet tijdens bankdrukken

Een Australische tiener is afgelopen zaterdag gestorven na een tragisch ongeluk. De 15-jarige jongen werd vorige week dinsdag geplet onder zware gewichten in een sportschool en overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat meldt BBC News.

Volgens lokale media probeerde de jongen, genaamd Ben Shaw, bijna 100 kilogram aan gewicht te heffen tijdens het bankdrukken. Dit lukte niet en het volle gewicht kwam op hem terecht.

,,Ben is gisteravond overleden met zijn familie en vrienden om zich heen'', liet zijn familie zondag weten. ,,Met de donatie van zijn organen en weefsel heeft hij het leven van anderen kunnen redden.''

De lokale autoriteiten lieten weten dat het nog te vroeg was om een schuldige aan te wijzen. Er zal onderzoek worden gedaan naar de omstandigheden van het ongeluk. Feit is wel dat de sportschool, de Police Citizens Youth Club, de regel heeft dat jongeren onder de 16 alleen mogen gewichtheffen onder toezicht. 

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.