Volledig scherm
Dave Downey in de gestolen replica van z'n Flintstones-auto. © kos

Auto van Flintstones gestolen

Geen 'yabba-dabba doo' maar een stevige vloek heeft de eigenaar van een stripwinkel in Sacramento uitgeschreeuwd toen hij moest vaststellen dat de replica van zijn Flintstones-auto werd gestolen. De trapkar uit de legendarische tekenfilmreeks stond te pronken voor zijn zaak tot dieven er mee aan de haal gingen.

Volledig scherm
© kos

'Ongelooflijk', zegt Dave Downey van de stripzaak 'World's Best Comics'. 'Het ding weegt meer dan honderd kilo'.  

De trapkar van Fred Flintstone was eigenlijk een vlot. Op de plaats van de wielen hingen twee olievaten. 'Twee weken geleden vroeg de eigenaar of ik er niks kon mee aanvangen. Hij had het gemaakt voor een waterparade en kon er niks meer mee doen. Ik heb het met alle plezier voor mijn winkel geposteerd. Iedereen die dat wilde, kon er gratis in gaan zitten. Altijd goed voor een leuke foto'.

Beloning
Wie tips heeft die kunnen leiden naar de dieven, krijgt een beloning van zes blikjes frisdrank. 'Anonimiteit verzekerd', garandeert Dave Downey.

Volledig scherm
© kos
  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.