Het hondje werd op pad gestuurd met een boodschappenbriefje.
Volledig scherm
Het hondje werd op pad gestuurd met een boodschappenbriefje. © Antonio Muñoz

Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.

Antonio Muñoz, zo stelt hij in een massaal gedeelde Facebookpost, schreef de volgende tekst op het briefje: ‘Hallo winkelbaas. Verkoop mijn hond alstublieft een zak Cheetos (krokante kaaschips, red.). Graag de oranje variant en niet de rode want die zijn te pittig. Er zit 20 dollar onder haar riempje’. Muñoz sloot zijn opdracht af met nog een laatste, veelzeggend zinnetje: ‘Opgelet, ze bijt als ze niet goed wordt behandeld. Groeten, uw overbuurman'. 

Muñoz deelde ook nog wat foto's van de naar verluidt goed afgelopen missie. Daarop is te zien dat de chihuahua daadwerkelijk terug zou zijn gekomen met de bestelling. Volgens het baasje van het schattige viervoetertje wist het dier aanvankelijk niet goed wat het moest doen. ‘Ze was een beetje in de war, maar slaagde uiteindelijk wonderwel in haar opdracht’.

Lang niet iedereen gelooft overigens dat het teefje de zak chips daadwerkelijk in haar bek naar de hongerige Muñoz heeft gebracht. Chihuahuakenners, die reageren op de post van de Mexicaan, stellen dat de ietwat nerveus aangelegde hondjes vrij lastig te trainen zijn en zo'n ingewikkelde opdracht nooit zelfstandig zullen voltooien. ‘Het dier moet honderd procent zeker zijn geholpen’, reageert iemand. En: ‘Maar wel leuk dit in deze bange tijden’.

Het hondje in de winkel.
Volledig scherm
Het hondje in de winkel. © Antonio Muñoz
De chihuahua keerde terug met een zaak Cheetos in haar bek.
Volledig scherm
De chihuahua keerde terug met een zaak Cheetos in haar bek. © Antonio Muñoz
  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”