Volledig scherm
De Babypod © webshop

Baby's ongestoord muziek laten luisteren met tampon

Muziek, wie houdt er niet van? Naast het feit dat het miljarden mensen gelukkig maakt, is het ook algemeen bekend dat muziek belangrijk is voor de ontwikkeling van ongeboren baby's. Klein nadeel: door de buikwand komen de tonen gedempt over, waardoor de foetus niet optimaal van de muziek kan genieten. Daar heeft een Spaanse gynaecologische kliniek iets op gevonden. Een zogenaamde muziektampon.

Het apparaat - gemaakt van siliconen en een ingebouwde speaker - is gewoon als een normale tampon te gebruiken en kan aangesloten worden op de muziekspeler van de moeder.

Zorgen maken over eventuele gehoorbeschadiging hoeft niet: het geluidsniveau staat op maximaal 54 decibel. Dat is ongeveer gelijk aan het volume van achtergrondmuziek of een gesprek op gedempte toon.

Volgens de kliniek reageert de foetus op de muziek met lachjes en mond- en tongbewegingen, behalve als het kindje slaapt natuurlijk.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement