‘Babyfeestje’ zorgt voor enorme natuurbrand

VIDEODoor een stupide actie van een vader in spe is 182 vierkante kilometer van onder meer een natuurgebied in Arizona in vlammen opgegaan en moesten tweehonderd mensen hun huis verlaten. De Amerikaanse Dienst voor Bosbeheer heeft de video daarvan nu vrijgegeven.

Dennis Dickey (37) van de Amerikaanse grenspolitie schoot vorig jaar april in een gebied met hoog gras met een vuurwapen op een explosief tijdens een zogenaamde ‘gender reveal party’, een feestje rond de onthulling van het geslacht van een baby. Op zijn doelwit stonden de woorden ‘jongen’ en ‘meisje’. Toen de 37-jarige schutter het doel trof, steeg een blauwe wolk op om aan te tonen dat Dickey vader zou worden van een jongen.

Het gras vloog echter onmiddellijk in brand, waarna het vuur zich snel verspreidde tot een oppervlakte van maar liefst 182 vierkante kilometer. Dickey schakelde direct de brandweer in toen hij doorhad welke catastrofale gevolgen zijn stunt had. Bijna 800 brandweermannen waren twee weken bezig om het vuur te doven.

Verschrikkelijk

De kosten liepen op tot acht miljoen dollar, maar Dickey moet daar na tussenkomst van een federale rechtbank ‘slechts’ 200.000 dollar (177.000 euro) van ophoesten. Volgens de Arizona Daily Star heeft de man, die nog steeds werkzaam is bij de grenspolitie, beloofd om direct 100.000 dollar te betalen toen hij vorige maand werd veroordeeld. De rest van de boete betaalt hij in maandelijkse termijnen van vijfhonderd dollar, twintig jaar lang. 

De ‘gender reveal party’ was bedoeld voor Dickey's vrouw. ,,Het was een ongeluk’’, tekent de Arizona Daily Star op uit zijn mond. ,,Ik voel me er verschrikkelijk over. Het was waarschijnlijk de slechtste dag van mijn leven.’’

Volledig scherm
De gender reveal party van Dennis Dickey ging op gruwelijke wijze mis. © US Forest Service
Volledig scherm
Seconden later zijn er al enorme vlammen te zien. © US Forest Service