Volledig scherm
Mathias Willemijns met zijn gekweekte megapompoen © afp

Belgische pompoenenteler vestigt wereldrecord: 1190 kilo

Bij de Europese kampioenschappen pompoenen telen in het Duitse Ludwigsburg heeft een Belgische teler een wereldrecord gevestigd. Mathias Willemijns presenteerde vandaag een pompoen die 1190 kilo woog.

Quote

Het is waanzinnig, ik ben positief verrast met deze pompoen

Organisator festival
Volledig scherm
© afp

Daarmee verbeterde de pompoenboer het wereldrecord met bijna 150 kilo. De organisator van het toernooi was in zijn nopjes met de winnaar. ,,Het is waanzinnig, ik ben positief verrast met deze pompoen."

Op het EK namen achttien verschillende pompoentelers uit zeven verschillende landen deel. Willemijns verdient met zijn winst 1500 euro en nog eens 10.000 euro voor het wereldrecord.

Volledig scherm
© afp
  1. Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Een Belgische treinmachinist is zich vanochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar languit een man tussen de rails. De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.