Volledig scherm
© ANP

Benzinepomp is leeg: klant tankt lucht

Nederlandse automobilisten zuchten onder de extreme literprijs voor benzine, maar Rosalie Polder (27) uit Rotterdam weet zeker dat zij maandag echt de absolute recordprijs moest neertellen. Voor 12 euro kreeg ze bij zelfbedieningspomp BP aan de Molenvliet in Rotterdam precies ...níets, zegt zij.

'Gebakken lucht,' vertelt Rosalie aan het AD. Zij moest doorrijden met een bijna lege tank en hoopt dat ze haar geld snel terugkrijgt. 'Het is slechts 12 euro. Maar het gaat erom dat de benzine toch al niet bepaald gratis is. Dat maakt me een beetje boos.'

'Kat in de zak'
De Rotterdamse parkeerde maandag haar auto bij de pomp van BP om nog even te tanken voordat ze ging werken. Via de pinautomaat werd contact gemaakt met het pompstation, waarna het tanken kon beginnen. De teller van de pomp liep tergend langzaam op. Bij een paar liter benzine hield ze het daarom voor gezien en tikte de automaat 12 euro af van haar bankrekening. Fout, zo bleek eenmaal terug in haar auto. 'Aan de meter kon ik zien dat er niets was bijgetankt. Ik baalde enorm. Een kat in de zak.'

'Druppelsgewijs'
BP Nederland betreurt de gang van zaken. Er kwamen meer klachten binnen. 'Zondag was topdruk door de btw-verhoging. Aan het eind van de avond is het station drooggevallen,' reageert een zegsvrouw. Maar klant Rosalie Polder heeft volgens BP wel degelijk getankt. 'De benzine kwam druppelsgewijs in haar tank.' De Rotterdamse krijgt volgens BP wel haar geld terug.

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”