Volledig scherm
© www.fun-world.net

'Bin Laden' kostuum uit de handel gehaald

Een Halloween-kostuum met tulband en een baard is in de Verenigde Staten uit de handel genomen na klachten: het kostuum zou -met enige fantasie- op Osama bin Laden lijken.

Volledig scherm
De 'echte' Osama bin Laden © ap

De protesten waren afkomstig van een groep genaamd de 'Sikh Coalition'. genaamd Afgelopen op Amazon Inclusief retailers om de "offensieve" kostuum uit hun schappen te verwijderen.

De fabrikant, Fun World Costumes, noemt  het Halloween-kostuum een tulband met baard kostuum. De Sikh Coalition houdt echter vol dat het wel degelijk een Bin Laden-kostuum is. Woordvoerder
Rajdeep Singh van de groep vertelt aan Sky News: 'Als je een geliefde tijdens 9/11 of tijdens de oorlog tegen al-Qaeda hebt verloren verloren, dan betwijfel ik of je je op je gemak voelt als je zo'n vermomming tegenkomt.'

Op de website van Fun World Costumes is de vermomming overigens nog steeds te vinden.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.