Volledig scherm
© ANP

Boze vrouw betaalt belasting met 30 kilo eurocenten

Een jonge Française heeft een deel van haar belastingen betaald in eurocenten. Het 'gewicht' van de laatste schijf bedroeg 30 kilogram. De vrouw wilde zo protesteren tegen het belastingbeleid van president François Hollande. 'Ik heb hem ook een brief geschreven om te klagen omdat wij Fransen nu eenmaal graag klagen', bekent ze.

De Française die woest was omdat ze zoveel belastingen moest betalen, betaalde 207 euro met 20.700 eurocenten. 'Ik moest mijn auto verkopen om mijn belastingen te kunnen betalen', zegt Audrey D. in de krant Sud-Ouest. De Française trok met de 1.107 euro die ze moest betalen naar de fiscus in Sallanches. Daar kreeg ze te horen dat ze contant maximaal 300 euro per dag mocht betalen. En toen kwam de stoom uit haar oren.

Ambtenaren
De werkloze hotelbediende besloot om het laatste deel van haar schuld in te lossen in eurocenten. Met de hulp van een vriend die in een bank werkt, kwam ze aan het nodige bedrag in eurocenten. Ze nam ook haar spaarvarken mee om het beestje te kraken in het bijzijn van de fiscus. De ambtenaren hadden ruim twee uur nodig om alles na te tellen. Aanvankelijk kon er geen lachje af bij de ambtenaren maar na een tijdje zagen ze er toch de humor van in en namen ze foto's.

'Ik heb niks tegen belastingen maar ik vind gewoon dat we te veel belastingen moeten betalen', zegt Audrey die het niet begrepen heeft op de belastingspolitiek van president François Hollande. Ze schreef hem een brief waain ze zijn beleid onder vuur neemt én omdat ze naar eigen zeggen 'een Française is en Françaises nu eenmaal graag klagen'.