Braziliaanse vrouw beëindigt gevecht met extreme dijklem

Een kleine jonge vrouw heeft in Brazilië met succes een einde gemaakt aan een straatgevecht door één van de gespierde oproerkraaiers in bedwang te houden met een extreme dijklem. Een YouTube-filmpje van het opmerkelijke incident gaat inmiddels de hele wereld over. Internationale media spreken van 'the girl with thunder thighs' (het meisje met de bliksemdijen).

Op de beelden is te zien dat ergens in Brazilië sprake is van een gespannen situatie op straat. Wat er precies aan de hand is, is niet bekend maar op een gegeven moment trekt een man met het nodige machtsvertoon zijn shirtje uit. Terwijl hij pronkt met zijn spierbundels grijpt de brunette opeens in. In eerste instantie probeert ze de man tot bedaren te brengen door haar armen om zijn middel te klemmen. Als dat niet helpt kiest ze voor een andere optie: de dijklem. Ze slaagt erin om de man op de grond te krijgen en krult vervolgens haar dijbenen rond zijn nek. De tegenstribbelende man kan tot grote hilariteit van omstanders geen kant meer op.

Bovenbeenbankschroef
De gevreesde dijklem komt voor in sommige oosterse vechtsporten en is wereldberoemd sinds de Nederlandse actrice Famke Janssen de 'bovenbeenbankschroef' eens goed demonstreerde in de James Bondfilm Goldeneye (1995). Janssen speelt daarin de Russische pilote Xenia Sergeyevna Onatopp die met haar ijzersterke dijen een admiraal om het leven brengt. Terwijl ze dat doet bereikt ze een orgasme. Het filmfragment werd al snel legendarisch en gaf de Hollywood-carrière van Janssen een enorme boost.