Volledig scherm
Michael Randall en zijn vriendin tijdens een eerdere vakantie. Hij vloog onlangs per ongeluk op haar paspoort van Londen naar Berlijn. © MR

Brit vliegt probleemloos met paspoort vriendin van Londen naar Berlijn

Een Engelsman vloog onlangs probleemloos op het paspoort van zijn vriendin van Londen naar Berlijn. Het luchthavenpersoneel had verzuimd het document te vergelijken met de gegevens op de instapkaart, zo melden Britse media. Het is niet de eerste keer dat een luchtvaartmaatschappij op deze manier steken laten vallen.

Michael Randall (23) en zijn vriendin Charlotte Bull waren net terug van vakantie in Zuid-Frankrijk. Randall zou kort daarna naar Berlijn vliegen om met een vriend naar een racewedstrijd te gaan. In de haast stopte hij per ongeluk het paspoort van zijn vriendin in zijn handbagage. Toch kon hij probleemloos op luchthaven Gatwick het vliegtuig naar Berlijn binnenkomen. Luchthavenpersoneel had overduidelijk zijn paspoort niet gecontroleerd. Dan hadden ze gezien dat Randall geen blonde vrouw met lang haar is. 

In Berlijn stapte hij direct naar de beveiliging om te melden wat er was gebeurd. Na een verhoor van bijna anderhalf uur mocht hij met een tijdelijk visum verder. 

easyJet

Randall vindt het te zot voor woorden dat dit zomaar kon gebeuren. ,,Het personeel van easyJet moet toch de naam in het paspoort vergelijken met de gegevens op de instapkaart. Ze hebben overduidelijk steken laten vallen.'' Ook zijn 34-jarige vriendin Charlotte vindt het bizar. ,,Het is beangstigend dat dit zomaar kan. Zeker in deze tijd.'' 

Quote

Het is beangsti­gend dat dit zomaar kan. Zeker in deze tijd

Charlotte Bull, vriendin van Michael Randall

Een woordvoerder van easyJet zegt tegen The Independent dat de gegevens van de reiziger goed in het systeem zijn ingevoerd. ,,Alleen is niet gecontroleerd of die met het paspoort overeenkomen. De visuele identificatie was dus niet goed. We stellen een onderzoek in.'' 

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Afgelopen juli vloog de 27-jarige Scott Morgan met het paspoort van zijn vriend Dominic Carrol van Ibiza naar Manchester. Na een avond stappen nam hij per ongeluk het verkeerde paspoort mee. Ook British Airways kondigde hierna een onderzoek aan. 

  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.