Britse besteedt studielening aan borstvergroting

De Britse Catherine Byrne (29) wist via een handige truc 14.000 pond (bijna 20.000 euro) aan studielening binnen te harken. In plaats van die voor een studie te gebruiken, besteedde ze het volledige bedrag aan een borstvergroting, botox en fillers. Ze is niet van plan om het geld terug te betalen.

Quote

Mijn borstver­gro­ting heeft meer voor mijn carrière gedaan dan een universi­tai­re graad ooit zou kunnen

Catherine Byrne

Twee weken lang moest Catherine verplicht lessen psychologie bijwonen aan de University of East Londen. Daarna kreeg ze de studentenlening van 7000 pond (ruim 9800 euro), waarmee ze aan haar toekomst kon bouwen. Niet door verder te studeren, maar door aan zichzelf te laten sleutelen. 

Catherine wilde graag de wereld veroveren als glamourmodel, maar moest daar naar eigen zeggen eerst voor onder het mes. Naast haar borsten liet ze ook haar gezicht aanpakken met behulp van botox en fillers. Catherine ging van cup B naar cup H en kreeg volle lippen à la Kim Kardashian. Ze vertelt tegen de Britse krant The Sun: ,,Mijn borstvergroting heeft meer voor mijn carrière gedaan dan een universitaire graad ooit zou kunnen. Door mijn nieuwe borsten voel ik me een miljoen keer beter." 

Gezakt
Toen ze aan het einde van het collegejaar een brief kreeg waarin stond dat ze gezakt was voor het eerste jaar, besloot ze weer een truc uit te halen. ,,In de brief stond dat ik me kon inschrijven om het eerste jaar over te doen en ik wist precies wat dat betekende: meer geld. Ik ben naar mijn mentor gegaan en vertelde haar dat ik overweldigd was door het eerste jaar. Ik beweerde dat ik vastbesloten was om te slagen als ze me nog een kans gaf."

De mentor geloofde Catherine en dus kreeg ze opnieuw een studielening van 7000 pond. Bezwaard voelt ze zich daar niet over: ,,Ik voelde me niet schuldig omdat het niet was alsof ik geld van iemand stal. Ze gaven het aan me om mezelf te verbeteren en dat was precies wat ik ging doen." Van het geld kocht ze naast nog meer lichaamsverbeteringen deze keer ook kleren en een nieuwe auto.

Quote

Ik ben waarschijn­lijk gelukkiger dan veel van de mensen die zich tegelijker­tijd met mij in hebben geschreven

Catherine Byrne

Terugbetalen
Omdat Catherine haar studie niet heeft afgerond, moet ze het geld eigenlijk terugbetalen. In Engeland gold tot een paar jaar geleden echter de regel dat als iemand gedurende 25 jaar na het stoppen met de studie te weinig verdient, de schuld daarna automatisch kwijtgescholden. Precies om die reden kiest de Britse haar opdrachtgevers zorgvuldig uit en doet slechts een paar klussen per maand. Genoeg om van te leven, maar te weinig om terug te kunnen betalen.  

Catherine lacht om alle commotie rondom haar slinkse truc. ,,Je hoort altijd dat mensen die van de universiteit af komen geen werk kunnen vinden", besluit ze. ,,Ik ben waarschijnlijk gelukkiger dan veel van de mensen die zich tegelijkertijd met mij in hebben geschreven."

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.