Volledig scherm
© Facebook

Britse oma 'kweekte' per ongeluk cannabis in de tuin

Een Britse vrouw met een mysterieuze plant van 1,5 meter groot in haar tuin, is er met hulp van anderen achter gekomen dat ze per ongeluk cannabis aan het kweken was. De vrouw had geen idee met wat voor plant ze te maken had tot ze contact opnam met een BBC-programma over tuinieren. Daar werden haar vage vermoedens meteen bevestigd. De foto's van de plant verschenen gisteren op de Facebookpagina van BBC Radio Devon.

Volledig scherm
© Facebook

'Het was in het begin heel klein, zo groot als een petunia, met slechts vier blaadjes. Maar het bleef groeien tot het zo groot was als ik', verklaart Patricia Hewitson. Toen een oproep via Facebook niets opleverde en ook haar man zich geen zorgen leek te maken over de plant, contacteerde de vrouw het radioprogramma. 'De plant bleef maar groeien en het begon verdacht te lijken, dus nam ik contact op met het programma 'The Potting Shed' voor hulp.'

Vermoeden
Het antwoord dat de 65-jarige vrouw kreeg op haar e-mail, bevestigde haar vermoeden dat het om cannabis ging. Ze kreeg meteen ook advies over hoe de illegale plant te vernietigen.

De foto's werden meteen ook doorgestuurd naar de politie van Devon en Cornwall, waar men besliste de vrouw niet te vervolgen. 

Politie
'Ik vind het niet erg dat de mensen van het programma de politie hebben gewaarschuwd, ze hadden geen andere keuze', verklaart Hewitson. 'In elk geval ben ik nu gerustgesteld dat ik zeker niet vervolgd zal worden.'

Hoe de plant in haar tuin terechtgekomen is, blijft een mysterie. Patricia zelf veronderstelt dat het hennepzaad uit een zak met vogelzaad gevallen is, wat door de presentatoren werd bevestigd als mogelijke verklaring.

Het radiofragment is hieronder te beluisteren.

  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.