Volledig scherm
Pianostemmer Martin Backhouse met het instrument waarin hij de enorme hoeveelheid gouden munten vond. © AP

Britse pianostemmer vindt 6 kilo aan gouden munten in instrument

Een Britse pianostemmer heeft de verrassendste vondst van zijn leven gedaan. Martin Backhouse stuitte tijdens zijn werk op 913 gouden munten die in een piano waren verstopt. 

Volledig scherm
Er is geen rechtmatige eigenaar gevonden van de 913 gouden munten. © AP

Backhouse deed de vondst vorig jaar al, waarna een uitgebreide zoektocht werd gestart naar de eigenaar van de munten, die bij elkaar zo'n 6 kilo wegen. Die leverde niets op. Ook weet niemand nog wat de waarde van de munten is, die afkomstig zijn uit de 19de en 20ste eeuw. Wel staat volgens experts vast dat het om een 'levensveranderend' bedrag gaat.

De piano behoorde drie decennia lang toe aan het echtpaar Graham en Meg Hemmings. Zij doneerden het instrument vorig jaar aan een school vlakbij hun huis. Backhouse werd vervolgens ingehuurd om de piano te stemmen. Hij maakte de bak open en vond daar zakjes met de munten erin.

Buit

Quote

Het verhaal is niet af, maar een spannend verhaal is het zeker

Meg Hemmings doneerde de piano aan een school

Nu er geen rechtmatige eigenaar is gevonden, maakt Backhouse volgens de wet aanspraak op een deel van de buit. De rest gaat normaal gesproken naar de school.

Het echtpaar Hemmings maakt geen aanspraak op de vondst, maar daar is Meg niet bitter om. ,,Ik vind het vooral jammer dat het verhaal geen einde heeft. Ze hebben overal gezocht naar de rechtmatige eigenaar, maar niemand heeft zich gemeld. Het verhaal is niet af, maar een spannend verhaal is het zeker.''