Britse vrouw klust bij als professionele zeemeermin

Grace Page (23) uit Engeland heeft volgens eigen zeggen een gat in de markt ontdekt. De jonge vrouw - een superfan van het Disney-tekenfilmfiguurtje Ariël -  verhuurt zichzelf als professionele zeemeermin. Haar zaakje draait als een tierelier, zo vertelt ze aan de Britse tabloid Daily Mirror. ,,Gewoon zwemmen kan ik niet, maar met een vissenstaart lukt het wel''.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube

Ze verdient met haar optredens als half vis, half vrouw ongeveer 100 euro per uur. ,,Ik hoef alleen maar in het zwembad te dobberen met mijn staart'', aldus Grace. De zeemeerminbewegingen leerde ze door naar video's van zwemmende dolfijnen te kijken. ,,En ik heb speciale flippers gemaakt om dat te kunnen''. In het water kronkelt Grace als een soort worm. ,,Ik houd mijn benen stevig bij elkaar en ga vervolgens een beetje rollen als een buikdanseres''.

Haar moeder zag haar nieuwe job in eerste instantie niet zitten. ,,Ik kan slecht zwemmen. Ze zei dat ik zou verdrinken met een staart, maar dat blijkt dus niet het geval''. Haar mermaid-agenda zit inmiddels propvol met afspraken. Zó zelfs dat ze haar reguliere baan even in de parkeerstand heeft gezet.

Grace hoopt nog lang als zeemeermin te kunnen blijven werken. ,,Ik heb een nieuwe staart van siliconen in Amerika besteld. Daarmee kan ik nog vloeiender door het water''. Wie haar inhuren? Dat varieert volgens Disney-fanaat Grace. ,,Ik zwem vooral als het tekenfilmpersonage Ariël op kinderpartijtjes, maar ook volwassenen boeken me''. Om soepel te blijven traint ze in een zwembad in haar woonplaats. ,,Daar zijn ze inmiddels wel aan me gewend''.


Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement