Bruine beer gaat op de loop voor brullende Zweed

VideoVluchten was geen optie voor Ralph Persson toen hij een gigantische bruine beer op zich af zag komen. De Zweed, die zijn nieuwe jachthond aan het trainen was in het bos, koos daarom voor een andere aanpak. Hij zette een keel op en joeg 'Bruintje' met een intimiderende brul het bos weer in.

De jager uit Jamtland wist, toen het geblaf van zijn hond veranderde, dat er een ander dier in buurt was. Niet veel later zagen Ralph en zijn vrouw Lena de beer op hen afkomen. Het dier liep recht op de Perssons af. ,,Ik schreeuwde zo hard als ik kon en maakte mezelf zo groot mogelijk'', zegt de jager koelbloedig tegen de krant Hela Halsingland.

Dood houden
Achteraf zegt Ralph de methode om op de grond te gaan liggen en je dood te houden niet erg te vertrouwen. Hij leerde door naar vogels te kijken hoe je een beren het beste afschrikt. De ontmoeting met de boze beer zegt hij ook helemaal aan zichzelf te danken te hebben.

Volgens Persson kwam hij te dicht bij de doorgaans teruggetrokken levende dieren. ,,Dit keer heb ik een grens overschreden. Je moet de dieren respecteren", zegt hij. Zijn vrouw zag kans het incident van een afstandje te filmen, terwijl haar man zelf ook een camera hanteerde. Het ongelooflijke filmpje werd al meer dan 600.000 keer bekeken op Youtube.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.