Burger King gebruikt clown-hype om grootste vijand af te kraken

Duitse bioscoopgangers waren klaar voor een avondje griezelen woensdag toen ze naar de film IT gingen, een remake van de horrorfilm over een clown. Burger King griezelt net zo erg van een clown, maar van een hele andere: de mascotte van aartsrivaal McDonald’s.

De hamburgerketen adverteerde aan het einde van de Duitse vertoning van de film met de tekst I’m loving IT, een verwijzing naar de slogan van McDonald’s. Daarna verscheen op het scherm de tekst: ‘De moraal: vertrouw nooit een clown.’

Burger King maakt er een gewoonte van om de grootste fast food-vijand elk jaar flink onderuit te halen in reclamecampagnes. De fastfoodketen noemt de horrorfilm IT ‘Burger Kings langste reclamefilm ooit’. 

Volledig scherm
© EPA
  1. Leeuwin adopteert springbokje nadat haar welpen werden doodgebeten

    Leeuwin adopteert springbokje nadat haar welpen werden doodgebeten

    De Amerikaanse natuurfotograaf Gordon Donovan heeft in het Etosha National Park in Namibië (Afrika) een ongebruikelijk, extreem vertederend tafereel vastgelegd: een volwassen leeuwin die zich liefdevol ontfermt over een piepjong antilopekalfje. Springbokken gelden onder normale omstandigheden als prooi voor leeuwen. In dit geval werd het dier niet met huid en haar verslonden, maar schoongelikt en vertroeteld als leeuwenwelp.