Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf voor oefenende Spaanse pianiste wellicht te zwaar

Het Spaanse openbaar ministerie overweegt een pianiste die terechtstaat wegens geluidsoverlast de gebruikelijke eis van zevenenhalf jaar gevangenisstraf te besparen. De celstraf zou als 'overdreven streng' kunnen worden beschouwd, liet justitie in Catalonië gisteravond weten.

Het openbaar ministerie vroeg de rechter eerder om de gevangenisstraf, maar buigt zich nu over een verzoek om de aanklacht tegen de 26-jarige concertpianiste Laia Martin uit Girona deels te laten vallen. Een buurvrouw van de beroepsmuzikante had in 2003 aangifte gedaan omdat ze door Martins urenlange gerepeteer psychische problemen had opgelopen. Martin zou vijf dagen per week, acht uur per dag hebben geoefend.

Volgens de Spaanse krant La Vanguardia verhuizen Martin en haar gezin op stel en sprong en betrekken ze op kerstavond nog een nieuwe woning.

  1. ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’
    update

    ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’

    Een 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban zou er op slinkse wijze in zijn geslaagd zeker een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. De man, die deze week tegen de lamp zou zijn gelopen en gearresteerd, deed zich voor als kwaliteitscontroleur. Het personeel had kennelijk iets in de gaten, omdat de ‘KFC-bobo’ altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens.