Volledig scherm
© thinkstock

Chinees zonder armen rijdt 160.000 kilometer

Een Chinees zonder armen heeft meer dan 160.000 kilometer ongevalvrij gereden zonder rijbewijs. Zijn auto werd tegengehouden toen hij aan een politiecontrole op de snelweg tussen Chongqing en Shanghai wilde ontsnappen.

De ambtenaren konden hun ogen niet geloven: met de rechtervoet draaide de man het stuur van de auto met automaat, met de linkervoet bediende hij gas- en rempedaal. De contactsleutel draaide hij om met zijn rechtertenen.

Onder de indruk van zijn rijkunsten gaven de agenten hem slechts een boete van 500 yuan (60 euro), omdat hij geen rijbewijs had. De agenten vroegen hem echter niet meer te rijden. De armloze vader van twee kinderen is een lokale beroemdheid omdat hij ondanks zijn handicap voor zijn gezin zorgt. Met zijn auto vervoert hij vrienden, buren en bekenden of hun kinderen.

  1. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.