Volledig scherm
© thinkstock

Chinees zonder armen rijdt 160.000 kilometer

Een Chinees zonder armen heeft meer dan 160.000 kilometer ongevalvrij gereden zonder rijbewijs. Zijn auto werd tegengehouden toen hij aan een politiecontrole op de snelweg tussen Chongqing en Shanghai wilde ontsnappen.

De ambtenaren konden hun ogen niet geloven: met de rechtervoet draaide de man het stuur van de auto met automaat, met de linkervoet bediende hij gas- en rempedaal. De contactsleutel draaide hij om met zijn rechtertenen.

Onder de indruk van zijn rijkunsten gaven de agenten hem slechts een boete van 500 yuan (60 euro), omdat hij geen rijbewijs had. De agenten vroegen hem echter niet meer te rijden. De armloze vader van twee kinderen is een lokale beroemdheid omdat hij ondanks zijn handicap voor zijn gezin zorgt. Met zijn auto vervoert hij vrienden, buren en bekenden of hun kinderen.

  1. Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Een Belgische treinmachinist is zich vanochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar languit een man tussen de rails. De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.