Chinese kapper neemt voorbeeld van nieuw kapsel iets te serieus

videoOf een Chinese kapper een speciale haarcoupe kon knippen? Natuurlijk! Al nam de kapper in kwestie zijn taak net iets te serieus. 

Een Chinese man die op een hip kapsel hoopte, kreeg wat hij wilde - en een beetje meer - nadat hij zijn kapper een onderbroken videoclip met een play-knop erop had laten zien. De man, wiens identiteit niet bekend is, kreeg twee geschoren driehoekige vlekken op zijn hoofd. Dat blijkt uit foto’s die sindsdien viraal zijn op Chinese sociale mediaplatforms.

De klant toonde via een filmpje op zijn telefoon het kapsel van een hip model dat hij graag zou willen hebben. Hij zette het beeld op pauze, waardoor een afspeelknop te zien was. De kapper had dat echter niet door en dacht dus dat het ‘driehoekje’ bij het concept hoorde.

Of hij het echt zo wilde, vroeg de kapper nog. Jazeker, antwoordde de klant. En dus zit hij nu langs beide kanten van zijn hoofd met een wel heel bijzonder motief opgescheept.

De klant in kwestie kan er gelukkig de humor wel van inzien.

Een post met dit opmerkelijke verhaal van blogger Tian Xiu Bot heeft op Weibo - de Chinese versie van Twitter- al tot tienduizenden reacties geleid. ,,Je kan niet zeggen dat deze kapper zijn baan niet serieus neemt”, luidt de eensgezinde conclusie.

Volledig scherm
Links: het kapsel van het model, met de afspeelknop erbovenop. Rechts: het resultaat bij de klant. © Rv