Chris (31) verliest zijn allerbeste vriendin Norma (89)

Chris Salvatore (31) is afgelopen week de 89-jarige Norma Cook verloren, die in de laatste maanden van haar leven zijn allerbeste vriendin was geworden. Cook overleed na een jarenlange strijd tegen leukemie.

,,De laatste keer dat ik haar sprak, was ze al zo zwak", vertelt Chris aan People. ,,Ik weet niet waar ze de kracht vandaan haalde, maar ze legde toen haar arm om mijn nek, trok me naar haar toe en gaf me een kus. Ze zei daarna dat ze van me hield."

Chris en Norma kwamen eerder in het nieuws nadat de jongeman 66.000 euro inzamelde, zodat ze bij hem kon inwonen en hij haar kon verzorgen. Kort voor het voorstel had ze van artsen te horen gekregen dat ze nog maar kort te leven had. De vrouw had geen familie die in de buurt leefde.

Hechte band
Chris leerde zijn vriendin vier jaar geleden kennen in Los Angeles. Als overburen ontwikkelden de twee een ongelooflijk hechte band. ,,Ze zwaaide vaak naar mij vanuit haar keukenraam. Op een dag belde ik aan om mijzelf voor te stellen. Ze bood me een glas champagne - haar favoriete drank - aan en we begonnen te babbelen. Ik ben homo en zij bleek in haar jonge jaren veel homovrienden gehad te hebben. Het klikte meteen", vertelde Chris. Norma noemde hem zelfs de kleinzoon die ze nooit gehad heeft.

Misschien dat Salvatore daardoor de dood van zijn zielsverwante al had kunnen zien aankomen. ,,Sinds afgelopen vrijdag lag ze al in een soort van coma. Telkens wanneer ze wakker werd, zei ze de meest diepgaande dingen. Op een ochtend vertelde ze me dat ze klaar was om te gaan en dat ze wachtte tot God haar meenam", aldus Chris, die de laatste tijd elke dag op een bank naast het bed van Norma sliep.

Quote

Ze was geweldig, iemand wiens leven in het teken stond van liefde

Chris Salvatore

Laatste wens
Haar laatste wens was dat ze lang genoeg zou leven om nog een laatste Valentijnsdag te kunnen vieren met Chris. Hij kocht daarom rozen voor haar, een heleboel snoep en bonbons in een hartvormige doos. ,,Ik wilde dat ze zich speciaal voelde in haar laatste momenten, dus ik vroeg of ze mijn Valentijn wilde zijn."

Norma overleed uiteindelijk in de nacht van 15 februari, een uur na Valentijnsdag. ,,Ze is vredig heengegaan. Haar verzorgers en vrienden waren bij haar toen het gebeurde", volgens Chris. 
Hij moest haar beloven dat hij geen grote begrafenis zou plannen, maar alleen een viering van haar leven waar al haar vrienden naar toe zouden kunnen. 

Liefde
,,Ze was geweldig, iemand wiens leven in het teken stond van liefde. Ze bracht mensen van allerlei verschillende leeftijden, afkomst en geslacht bijeen die nu allemaal iets gemeen hebben. ,,Ze zei altijd dat ze de wereld wilde veranderen en ik denk dat ze dat heeft bereikt met haar verhaal en de liefde die ze met ons deelde. Dat deed ze in een tijd waarin we dat hard nodig hebben."

Volledig scherm
Chris Salvatore (31) met zijn zielsverwante Norma Cook (89) © Instagram