Circustijgers vermalen Italiaanse dompteur en spelen half uur met zijn lijk

Een van ‘s werelds topdompteurs is, tijdens de repetitie voor een circusoptreden in Italië, gedood door zijn eigen roofdieren. Nog geen dertig minuten voor de show werd Ettore Weber vermalen tussen de kaken van vier tijgers.

Volledig scherm
De tijgers speelden een half uur lang met het ontzielde lichaam van Weber. © Shutterstock

Circo Marina Monti Orfei, zoals het circus heet waar Weber met zijn grote katten optrad, arriveerde 15 juni in de plaats Bari in het zuidoosten van Italië. De 61-jarige roofdierentemmer, die bekendstaat als een van de grootste in het vak, zou er tot 14 juli zijn kunsten vertonen, maar het gestreepte viertal dacht daar duidelijk anders over.

Met nog een half uur te gaan, repeteerde Ettore de voorstelling van donderdag. Een van de tijgers sloeg hem echter tegen de grond, waarna de andere drie bovenop hem doken. Weber probeerde zich nog te ontworstelen aan de greep van de tijgers, maar die gaven hem geen kans. Ze beten hem dood en scheurden hem aan stukken.

Verminkt

Volledig scherm
Ettore Weber. © Circo Marina Monti Ofrei

Volgens La Gazzetta del Mezzogiorno probeerden Webers collega’s tevergeefs de dieren te verjagen. Daarbij werden aldus ooggetuigen brandblussers gebruikt, maar ook die haalden weinig uit. Voor het oog van de hulpeloze circusmedewerkers speelden de dieren zeker een half uur met Webers verminkte lichaam. 

Pas toen de tijgers weer in hun kooien zaten, en alle hulp al te laat kwam, kon men bij de levenloze dompteur komen. Ambulancepersoneel stelde vast dat Weber aan een reeks zware verwondingen, waaronder aan zijn ruggengraat, was bezweken. De circuswereld is geschokt door diens overlijden.

De politie van Bari is een onderzoek gestart naar de dood van Weber en probeert de gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid in kaart te brengen. Het is nog onzeker of de voorstellingen van Circo Ofrei, een van Italië’s beroemdste circussen, nog doorgaan na het drama. De tijgers en vier andere roofdieren zijn in beslag genomen en naar een dierentuin gebracht.