Dames met stoma poseren in lingerie voor pin-up kalender

Een groep Britse vrouwen is uit de kleren gegaan voor het goede doel. De dames, die door de ziekte van Crohn allemaal een stoma hebben, poseerden in lingerie voor een pin-up kalender. Met deze actie willen ze laten zien dat je ook sexy kunt zijn met een stoma.

Quote

We hopen dat onze kalender kan bijdragen aan het zelfbeeld van de vrouwen met een stoma

Initiatiefneemster Samantha Calway

De dames poseerden allemaal vol zelfvertrouwen in hun weinig verhullende kledij voor de camera. Initiatiefneemster Samantha Calwey vertelt aan Metro UK over het idee achter de sexy actie: ,,Ik weet dat er veel vrouwen zijn met een stoma die zich niet eens durven uit te kleden waar hun partner bij is, omdat ze zo onzeker zijn. We hopen dat onze kalender kan bijdragen aan het zelfbeeld van de vrouwen met een stoma.''

Crohn
De kalenderdames lijden allemaal aan de ziekte van Crohn. Een chronische ontsteking in de darmen, waardoor in sommige gevallen een stukje van de darm verwijderd moet worden. Hierdoor kan de ontlasting niet meer via de natuurlijke weg het lichaam verlaten. Er komt daarom een stoma voor in de plaats, die de functie van de verwijderde darm overneemt. Dit is ook bij alle dames op de foto's het geval geweest.

De opbrengst van de kalender gaat naar Purple Wings, een organisatie die zich inzet voor mensen met een darmziekte.

Trend
Deze vrouwen zijn niet de eerste durfals die bijna naakt voor de camera poseren met hun stoma. De Britse Bethany Townsend en Hattie Gladwell gingen de modellen voor.